איזה מצב נחשב "ביטול תורה באיכות"?

שאלה:

לכבוד הרב הגאון!
ידוע מושג 'ביטול תורה באיכות' שכאשר אדם לומד דברים קלים כשיש לו אפשרות ללמוד בעיון.
אך האם כאשר אדם עושה לו לו"ז לימוד, וחלק מהזמן יש לו "לימודים קלים"(כמו סדר בקיאות, מוסר, וכו') וייתכן שבאותו הזמן יש באפשרותו ללמוד דברים בעיון האם זה גם ייחשב "ביטול תורה באיכות" או שמא בגלל שזה סדר יומו אזי זה בסדר?
בתודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

ברור שמה שנוגע לסדרי הלימוד הנצרכים להתקדמות בידיעת התורה אינו ביטול תורה באיכות, כל גדולי ישראל בכל הזמנים היו להם סדרי בקיאות ומוסר, בלי זה אי אפשר לצמוח לתלמיד חכם.

בהצלחה רבה!