מותר לתת מעשר כספים לאברך?

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
1.האם לדעת הרב זה בסדר לתת מעשר כספים לאברך שלומד שש שעות ביום [ככה אמר לי לפחות]
2.שאלתי באתר האם מותר לקחת כספי צדקה ששמו בקופה בבית [בצורה כללית שיועד לכולל],ולהביא אותם לאברך במקום ונענתי שאסור לעשות זאת [אני לא זוכר בדיוק איפה]
רציתי לשאול האם אפשר מקור כי שאלתי דיין בפלאפון האם זה מותר ואמר לי שזה בסדר ורציתי לשאול אם אפשר מקורות ואם כבר זה ניתן לאברך האם זה בסדר?
3.האם מותר לתת מעשר כספים מראש לפני קבלת הכסף
לחיילי חובה יש בדרך כלל לפני תחילת החודש לפי השנה הלועזית הודעה שמקבלים בפלאפון "ב1 לחודש יכנס לחשבונך "סכום",וכתוב את הסכום מותר לתת מעשר מזה עוד לפני תחילת החודש מאחר שמקבלים את ההודעה?

תשובה:

שלום וברכה

  1. השאלה בעצם מקורה בטעות… אין כל היתר לתת מעשר כספים לאברך בגלל שהוא אברך…מעשר כספים ניתן לעניים ולכתחילה לתלמידי חכמים עניים. מי שאינו עני אינו זכאי לקבל גם אם הוא לומד 24 שעות ביום, ומי שהוא עני, זכאי לקבל גם אם אינו לומד חלילה כלל… מהבחינה זו אגב יש מעלה לתת לכולל עצמו שודאי רשאי לקבל מעשר כספים, וזה בנוגע לשאלתך השניה.
  2. יש איסור לשנות יעוד של צדקה, ראה כאן הרבה תשובות בענין זה.
  3. מותר.