גניבת דעת וגזל

שאלה:

צהריים טובים,
אני רוצה לקנות זקט של חברה מסוימת דרך האינטרנט (אתר מסין) אבל רוב הסיכויים שהזקט הוא זיוף ונראה כמו המקור, האם מותר לקנות אותו?האם יש חשש לגניבת דעת או לגזל?
ועוד שאלה לרב.
קניתי לחבר ספרים והוא לא שילם לי על כל וןא נעים לי לבקש ממנו.. ואני לא רוצה שהוא יעבור על איסור גזל, האם אם אמחל בצורה מלאה על הכסף שלי זה לא יחשב כגזל?

תשובה:

שלום וברכה,

לקנוות לעצמך מותג מזוייף אין בעיה. לקנות עבור חבר בגד עם מותג מזוייף ולהטעות אותו שיחשוב שמדובר בבגד יקר, אסור משום גניבת דעת.

אם לא נעים לך לתבוע אותו ואתה מוחל בלב שלם לחבר, אתה מציל את חברך מאיסור גזל – אשריך.

בהצלחה.