ברכה על שיבא – עצי בשמים או עשבי בשמים

שאלה:

שלום וברכה!
מה אשכנזי מברך על הרחת צמח ה"שיבא"
עצו קיים בחורף

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר את הצמח, אבל הכלל הוא פשוט, שיח של לו ענפים שמהם יוצאים הפרחים וכדומה, וגזעו קיימים, מברכים עצי בשמים, אבל ירק שגדל ישר מהאדמה ותולשים אותו כמו לבנדר ואחרים, יש לברך עליו בורא עשבי בשמים.

מקורות:

ראה שו”ע ומשנה ברורה בסי’ רטז סעי’ ב-ג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מעיון קל בוקיפדיה הבנתי שמדובר בפרח הגדל ישר מהאדמה, ולא בשיח שמגזעו יוצאים פרחים או עלים, אם צדקתי, הברכה היא בורא עשבי בשמים, אם לא צדקתי ומדובר בשיח ממש, יש לברך בורא עצי בשמים.