טלטול נרות שבת דולקים

שאלה:

האם יש אופן בו אפשר לטלטל את מגש הנרות בשבת בשעה שהנרות דולקים?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר המגש של הנרות אינו בסיס לדבר האסור, וכגון שהיו מונחים עליו כל בין השמשות גם תכשיטים של היתר וכדומה, מותר מעיקר הדין לטלטל בעדינות באופן שאין חשש שיכבו הנרות, כמבואר בשו"ע ומשנה ברורה בתחילת סי' רעז, אבל לכתחילה אין לעשות זאת מחמת החשש הנ"ל, ולכן רבים נהגו שלא להניח את נרות השבת על השלחן אלא על מדף סמוך, שלא יצטרכו לטלטלם כלל, ומי שמניח השלחן ימנע מלטלטל כל עוד הנרות דולקים. כמובן אם לא היו תכשיטים שוי ערך לפמוטים על המגש, הוא בסיס לדבר האסור ואסור בטלטול גם לאחר שכבו. את הפמוט עצמו [שלא על גבי מגש וכנ"ל] אסור לטלטל.

יום נעים.