ויכוח עם נהג מונית על מחיר הנסיעה

שאלה:

אשתי היתה צריכה להגיע למקום עבודתה, לפני זה היא היתה בקופת חולים ושמעה אדם שאומר שעכשיו הוא נוסע לאותו עיר שאליו היא צריכה להגיע, היא פנתה אליו ושאלה האם תוכל להצטרף ,הוא ענה שכן כיון שהוא נוסע לשם. בהגיעה לרכב היא ראתה להפתעתה שזה מונית אז היא אמרה לו -אהה זה מונית ,לא נעים לי,כמה תיקח ? אז הוא הגיב תשלמי כמה שתרצי.
בסוף הנסיעה כששאלה כמה לשלם אז הוא אמר – מה חשבת לך כשפנית אלי ?! .
בקיצור היא אמרה שחשבה לשלם 10 ₪(מדובר על נסיעה כ-10 דקות לעיר סמוכה כאשר המחיר באוטובוס הוא כנסיעה עירונית) ,הנהג סירב לקבל. היא שאלה כמה רצית – 10 ?20?30?40? . בסופו של דבר לאחר מניפולציות שכאלו הוא לקח ממנה 40 ₪.
רציתי לדעת באם יהיה לי אפשרות לאתר אותו האם אוכל לגבות ממנו את הגניבה שלו או שכיון שזה מה ששילמו לו בסופו של דבר ,זה נהיה שלו ואין לי זכות לגבות ממנו חזרה ?

תשובה:

שלום וברכה,

נוסע שעלה למונית ויודע שמדובר במונית, ולא דיברו על מחיר, נחשב שכשר את המונית, ולא יכול לומר חשבתי ליסוע בחינם.

בעל המונית שאמר כמה שתרצי תשלמי, וכל הבין אחרת, נחשב כנסיעה בלי קציצת מחיר, וכשכר פועל בלי קציצה חייב לשלם כמחיר הפחות שמשלמים בשוק. ולכן חובת האשה לשלם כמחיר זול של נסיעה במונית [ולא מחיר של אוטובוס].

מסתבר שעבור נסיעה של עשר דקות משלמים 40 ש"ח, ולכן לא ניתן להוציא מהנהג החזר.

בהצלחה.

מקורות:

עלה למונית לא יכול לומר חשבתי ליסוע בחינם ראה נתיבות סימן קנג ס"ק ד.

באופנים שבטל קציצת השכר, משלם כפחות שבפועלים, ראה שו"ע חו"מ סימן שלב ס"א.