הכנסת התקן למניעת הריון

שאלה:

שלום כבוד הרב!!
רציתי לשאול שאלה שהסתפקתי בה הרבה.
ידוע הרי שהתקן למניעת הריון גורם לדימום מסיבה מאוד פשוטה, כי נכנס לרחם גוף זר. ולכן ממליצים הרבנים להכניסו בזמן מחזור.
שאלתי היא אם וקרא שהכנסנו אותו בימי טהרה האם הדם יוגדר ככתם (כמובן על צבעוני) או שנטמא את האשה.
תודה מראש ואשמח מאוד על הרחבה בנשא.

תשובה:

שלום וברכה

לא מדובר בכתם אלא בראייה ממש. חז"ל אמרו: אין פתיחת הקבר בלא דם, כלומר פתיחה [לדעת הרבה פוסקים גם חיצונית] בהכרח מוציאה דם מהרחם, ודם היוצא מהרחם אינו כתם אלא דם נדות ממש [הסיבה לתלייה בכתם הוא משום שיש לתלות שאינו ודאי דם, או שהוא בא ממשהו חיצוני – מאכולת], אבל כאשר יודעים שודאי יהיה עד כדי כך שאנחנו אוסרים את האשה גם אם בפועל לא ראתה דם, מתוך הנחה שכנראה היה ולא נתנה את ליבה. לכן לא שייך כך ענין כתמים. ראה כאן הרבה תשובות בענין זה.