לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מלפפונים חמוצים – דבר חריף?

שאלה:

שלום רב, האם מלפפון במלח הנמכר בחנויות, נחשב למאכל חריף? לעניין ,אם למשל נחתך בסכין בשרית נהיה בחזקת בשרי? תודה

תשובה:

שלום וברכה

לגבי מלפפונים חמוצים כבושים במלח וכדומה נחלקו הדעות אם נחשבים דבר חריף, ראה דעת תורה למהרש"ם יו"ד סי' צו שהביא את השיטות השונות, וראה ערוך השלחן שם סעי' יג שמיקל בזה, ולכן לכתחילה יש להחמיר, אבל בדיעבד, אם כבר התערב במאכל אחר והם נחתכו בסכין שאינו בן יומו, יש לסמוך להקל, ראה חכמת אדם כלל מט דין ז, בצירוף הסוברים שהחומרא של דבר חריף לא נאמרה באינו בן יומו אלא רק לגבי דוחקא דסכינא בלבד.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לבני אשכנז ודאי אסור, ולבני ספרד זה כידוע נידון גדול, ובבן איש חי הקל רק במקום הפסד, והגר"ע יוסף מיקל יותר. ראה הרבה תשובות בענין כאן באתר, תכתוב בחיפוש דבר חריף ספרדים.