ייעוץ, ילד לא מטופל בכיתה

שאלה:

שלום
אני נמצאת בדילמה קשה אני מורה לחינוך מיוחד קיבלתי השנה תלמידה בת 14 שמכיתה א יש לה בעיות בבית הספר של אלימות פתאומית וקושי להשתלב בלמידה השנה זה החמיר מאוד ההורים מתנגדים לטיפול תרופתי כל פעם אומרים שהטיפול עושה לה רגישות בעצת המנהלת התחלנו עיצוב התנהגות שההורים משלמים על זה כסף אך עבר כבר כמעט חודשיים ולא רואים שיפור; המנהלת סוברת שזה יקח הרבה זמן ובנתיים המצב מחמיר הכיתה לא לומדת ואני מותשת נפשית וגופנית ואין לי כוחות גם לבית
אם אעמוד על שלי ואגיד שאני מפסיקה את הטיפול ההתנהגותי אז יאלצו את ההורים ללכת לפסיכיאטר ולתת טיפול תרופתי או שתסולק מבית הספר מה לעשות אני מרגישה שמצד אחד אין לי כוחות לתוכנית הזו והצוות איתי לא תמיד יודע איך להתנהג עם התלמידה ואולי גם זה לא מה שמתאים לה? מה לעשות??? תודה

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את הקושי שלך, ולמעשה לא הבנתי: מה הכוונה "בעצם המנהלת"? המנהלת אינה אשת מקצוע! אין לה כל סמכות מוסרית להורות על הפסקת טיפול רפואי והצעת טיפול אחר, זו החלטה לאנשי מקצוע. לדעתי יש לחייב את ההורים לפנות לאנשי מקצוע, להציג בפניהם את הקושי של הילדה עם התרופה ולבקש חלופות. כל עוד הדבר לא נעשה, הילדה אינה מטופלת, היא סובלת לחינם, והכיתה סובלת בלי שום הצדקה. אני הייתי מציב את הדברים בצורה מאדו ברורה בפני ההורים וההנהלה, ודורש שהילדה תקבל טיפול מקצועי. הכל כמובן בכבוד ובנעימות, שלא לבוא לעימות מיותר עם המנהלת.

בהצלחה רבה.