בדיקת ז' נקיים עם נוברינג

שאלה:

בעניין בדיקה עם נובה רינג
לאחר הפסק טהרה שמתי נוברינג ולא ידעתי שיש להוציא לפני הבדיקות והטבילה.
בדיעבד מתברר לי שצריך להוציא ואפילו לספור ז' נקיים שוב.
אצלכם באתר אני רואה שיש דעות שונות .
שאלתי: האם יש רבנים שמתירים לפחות בדיעבד
ובמדה והתשובה היא: שאין רבנים שמתירים בדיעבד.
האם זה נחשב שהייתי עם בעלי כנדה.
למעשה: מחר אני ובעלי יוצאים לחו"ל לכמה ימים, מה עלינו לעשות ?

תשובה:

שלום וברכה

לגבי הטבילה יש מקום להקל, כיון שההתקן מונח שם ברפיון והמים נכנסים סביבותיו, אבל לגבי הבדיקות והפסק טהרה עם נוברינג זו בעיה, ולא הייתי מתיר באופן זה להיות יחד. כדאי להוציא לעשות הפסק טהרה ושבעה נקיים ולטבול שוב.

ראי כאן תשובה מפורטת בענין זה ממו"ר הגאון רבי אשר ויס שליט"א.

נסיעה טובה ובהצלחה!