עסקה טלפונית ללא מעשה קניין

שאלה:

שלום
סיכמתי בשיחה טלפונית עיסקת מנוי עם חברה מסויימת, ל6 חודשים בהוראת קבע, ומסרתי להם פרטי האשראי שלי. כעת אני מתחרט ומעוניין לבטל את העיסקה. פניתי לחברה והם טענו שניתן לבטל רק עד 14 יום. ישנה אפשרות לחסום את הגבייה דרך חברת האשראי. האם מותר לנקוט בדרך זו, שכן לכאורה לא היה כל מעשה קניין, ולא קיבלתי מהם דבר, ואין מה שיחייבני לשלם להם בחודשים הבאים.
אבל אולי יש בעיה מצד דינא דמלכותא או מצד קניין סיטומתא. (לכאורה אם זה לא היה מותר ע"פ החוק חברת האשראי לא היתה מאפשרת זאת). אשמח לתשובה בהקדם כי העניין נחוץ.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כיון שעבר יותר מ14 יום, מסתבר שהכסף הגיע לידם מחברת האשראי, וא"כ יש כאן קניין כסף, אסור לחזור כשהיה קניין כסף – והחוזר בו עושים לו מי שפרע וכו'.

[יש צד גדול שגם אם לא הגיע הכסף לידם, עצם ההתחיבות של חברת האשראי להעביר את הכסף, נחשב לקניין כסף.]

אם הדרך לסיים סוגי עסקאות של מנויים דרך מסירת פרטי האשראי, סוברים הפוסקים שנחשב לקניין סיטומתא.

בהצלחה.