הלל בברכה ביום העצמאות

שאלה:

שלום לרבנים רציתי להבין את דברי רב עובדיה ביבי"א בענין הלל ביום העצמאות למה לכאורה לא לברך והרי אדם שאביו ומת ויש נכסים מברכים שהחינו וגם דיין אמת סוף סוף גם מברכים שהחינו אז למה לא לברך ביום העצמאות לפי סברא זאת הרי אף שיש במדינה הזאת שמחת עם תוגה סוף סוף יש שמחה אז למה לא לברך כמו אותו פלוני שאביו ניפטר? תודה רבה

תשובה:

לא הבנתי את הקשר בין דיני אמירת הלל לברכת שהחיינו.. שהחיינו היא ברכה פרטית שאדם אומר על שמחה שיש לו, ירושה קניית חפץ יקר וכו' והיא ברכת השבח שלכתחילה נתקנה באופן זה [והיום נהגו למעט בה כמובא במשנה ברורה]. הלל בברכה זה נושא של יום טוב, ותקנה כללית, היא ברכה כמו כל ברכת המצוות! על עצם הנושא ראה הרבה תשובות כאן באתר.