ביצים שרובן עם דם

שאלה:

ביצים שידוע שיש בהם אחוזי דם גבוהים (בביצים של תרנגולות צעירות מצוי דם ביותר מחמישים אחוז מהביצים).
1. האם הביצים מותרות באכילה ע"י בישולם, שאחרי בישולם לא ניתן לדעת אם היה בהם דם?
2. בהנחה שהם אסורים, האם מותר לכתחילה לבשלם לצורך מאכל בהמה
בכלי כשר, ואם לא – מה דין הכלי?

תשובה:

שלום וברכה

אם אכן המצב הוא שרובן אסורות ודאי אסור לאכול בלי בדיקה. מותר לבשל עבור בהמה אבל הכלי טעון הגעלה. כמובן אני יוצא מנקודת הנחה שמדובר בביצים שבאו על ידי זכר, אחרת גם המציאות שאתה מתאר אינה קיימת, ביצי תנובה שרובן שלא על ידי זכר, דינן קל הרבה יותר, ראה כאן בהרחבה.