פסולי עדות בקידושין

שאלה:

האם עדים בחתונה חייבים להכיר את החתן והכלה או מספיק שהעדים מכירים רק את החתן ?
האם יש פה פסולי עדות? במקרה ששני העדים מצד החתן אחד שכן ואחד חבר של האבא? ואין שום הכר עם הכלה

תשובה:

שלום וברכה,

אם שני העדים רואים שהחתן פלוני מקדש אשה פלונית חלים הקידושין ללא חשש. לא צריך שתהיה הכרה לפני החתונה.

אם החתן מביא שני חברים שלו להיות עדים, והעדים אינם קרובים לחתן ולא לכלה ואין קורבה בין שני העדים – העדים כשרים.

בהצלחה.