תשלום לחוג פרטי

שאלה:

שלום,
אני מלמדת בחוגי ציור לילדות באופן פרטי.
בשבוע לפני חנוכה הודעתי לקבוצה מסויימת בה אני מלמדת בבית אחת התלמידות שאינני ממשיכה יותר ללמד ולכן אשלים להן עוד שיעור כדי שיהיה חודש מלא לפי התשלום שלהן ואח"כ אפסיק.
שאלתי אותן אם הן רוצות שיעור בשבוע הבא-שיצא בחנוכה והן אמרו לי שלא כי זה יוצא בזמן הדלקת נרות, אז אמרתי להן "בסדר אז שבוע אח"כ".
כשבאתי בפעם הבאה האמא אומרת לי "לא אמרת שנגמר?" אמרתי לה "אבל אני צריכה לסיים חודש לפי התשלום"
אז היא אמרה לי שלא הודעתי לה שיש שיעור ולכן הבית לא מוכן ואין באפשרותה שיתקיים שם שיעור.
אני אמרתי שאינני יכולה לבוא פעם נוספת כדי להשלים את השיעור אז היא מבחינתה רצתה שאחזיר להן את הכסף על השיעור הזה.
שאלתי- האם עלי להחזיר את הכסף לאחר שאני מבחינתי טרחתי לבוא לחוג (מרחק של למעלה מחצי שעה), שילמתי לבייביסיטר בשביל הילדים, קניתי חומרים ותכננתי את השיעור. (בנוסף עמדתי וחיכיתי שם עד שהחליטו מה לעשות כך שבסופו של דבר חלק נכבד מזמן השיעור בעצם הייתי במקום.)
ובפרט שבשיעור האחרון קבענו שהשיעור הבא יערך אחרי חנוכה.
בנוסף אציין שנתתי להן את האפשרות לבוא ולהשלים שיעור אצלי בבית (היות שהיציאה והשארת הילדים מכבידה עלי, ולכן גם החלטתי להפסיק לגמרי את החוג) אך הן לא רצו.
אשמח לקבלת מענה מהיר

תשובה:

שלום וברכה,

עניתי לך אתמול.

אם אכן לא הודעת לבעלת הבית שמתקיים שיעור בביתה, נחשב שלא קיימת שיעור נוסף, [למרות שטרחת והגעת למקום של השיעור], ולכן עלייך לקיים שיעור נוסף בבית שבו התקיימו השיעורים, או להחזיר את התשלום עבור השיעור האחרון שבוטל.

אינך יכולה להציב אפשרות לקיים את השיעור בביתך, כיון שבתחילת החוג דובר שאת תגיעי אליהם, ולא ניתן לשנות את התנאים באמצע מהלך החוג.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אפילו שקבענו מראש לפני חנוכה שהשיעור התקיים בזמן זה? הייתי צריכה להתקשר במיוחד להזכיר?
    בשיעורים קודמים זה היה ביום קבוע ואף פעם לא התקשרתי קודם להזכיר. זה היה מובן.

  2. נכון, אם היה מדובר שהשיעור יהיה ביום … ובבית… והם לא הכינו את הבית, נחשב שאת קיימת מצידך את חובתך. ואם לא היה ברור מתי השיעור, ואת היית צריכה להזכיר ולא הזכרת נחשב שלא קיימת את חובתך. צריך לראות את פני הדברים, ולדעת מדוע האם הבית לא הכינה את הבית, האם מצד שפשעה או שכחה, או שלא ידעה שאמור להתקיים שיעור.

  3. קשה לדעת מדוע לא הכינה
    הכי מסתבר ששכחה (זה בית קבוע ששם תמיד התקיימו השיעורים)
    היא מבחינתה אומרת שלא הבינה שכך נקבע. יותר מזה-היא חשבה שכבר נגמר הקורס.
    האם זה לא אומר שאם היא חשבה שהקורס נגמר אז היא בעצם מחלה על השיעור הזה? אם לא הייתי מגיעה היא כלל לא היתה יודעת שהיה צריך להתקיים שיעור
    שוב-מפני שבשיעור האחרון אני הודעתי על הפסקת החוג לאחר סיום החודש.