נכנס לשירותים באמצע הסעודה

שאלה:

שלום לכבוד הרב/נים.
אדם יושב לסעודה אכל כזית פת ויש לו מחילה מכבודכם לשירותים .
האם שיוצא מן השירותים צריך שוב ליטול ידיו ? או מספיק רק לשטוף ?
ואם צריך ליטול כיצד נוטל 3 ימין ו-3 שמאל כמו לסעודה ? או 3 לסירוגין כמו השכמת בוקר כדי להרחיק רוח רעה ? והאם צריך לברך שוב על הנטילה או שאינו צריך לברך ?

לתשובתכם אודה .

תשובה:

שלום רב

נוטל ידיו שנית כמו לסעודה אבל ללא ברכת על נטילת ידים.

מקורות:

במשנה ברורה בסי’ קסד ס”ק יג הביא מחלוקת אם מברכים שוב על נטילת ידים, ואף שהכריע שם שאם נגע בטינוף ממש מברך על הנטילה, המנהג לחשוש לדעת הסוברים שאינו מברך, ראה ביאור הלכה שם מכמה פוסקים, וע”ע שו”ע הרב שם סעי’ ב ובן איש חי פ’ קדושים סעי’ כא.