מהו הכלל של להיות עם הציבור

שאלה:

בס"ד

שלום הרב !
אני מחפש מקור / ת לנושא של להיות בדעותיך עם הציבור, לא לפרוש מן הציבור.
השאלה שלי מה הוא הגבול?
אם כל הציבור חושב משהו מסויים ואני חושב אחרת ודעתי היא הנכונה ותואמת את ההלכה הרי אני צריך ללכת על פיה. מה הוא הכלל האם יש מקור לכך?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

בגופי תורה אין ללכת אחר הרוב, אלא אחר ההלכה. ההלכה היא קובעת איך לתנהג, וכידוע שחילוני שאל את ר' חיים מבריסק זצ"ל  מדוע אינכם הולכים אחר הרוב הרי רובם חילונים. ענה לו הרב, שדין רוב נאמר כשיש ספק, אבל לנו אין ספק לכן הרוב לא קובע.

בדעות והנהגות צריך ללכת אחר המידה האמצעית ולא להיות שוה או קיצוני, וראה בהרחבה ברמב"ם הלכות דעות פרק א.

בהצלחה.