הקשרים והכריכות בציצית האם מעכבים בכשרותה

שאלה:

שלום וברכה!
יש לי שאלה קצת מעניינת ולא כ"כ שיגרתית, האם אפשר לעשות ציצית עם קשירה לפי כמה וכמה עדות, כלומר לעשות 5 קשרים וט"ל כריכות, אך את שבע הכריכות הראשונות לפי צורת הקשירה האשכנזית, והשמונה לפי מנהג הספרדים (שמכניסים אתצ השמש בכל כריכה וכריכה) וכו' .
האם יש בזה איזו בעייה הלכתית?, האם ציצית כזו כשרה לברכה?

ומה יהיה הדין אם בכל כנף נקשור את הקשרים בצורה אחרת.

אשמח לקבל תשובה מפורטת וברורה יישר כוחכם!

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אין לעשות כך, שהרי באופן זה אתה לא עושה כשום שיטה שהיא… אתה מגדיר זאת קשירה כמו כולם, ואני אומר שזו קשירה כמו אף אחד… אולם בדיעבד מותר לברך על ציצית כזו, שכן הקשירה באופן הזה אינה מעכבת, ואם יש קשר בתחילה, חוליה אחת של כריכות, וקשר אחריהן היא כבר כשרה בדיעבד לברכה.

בכלל יש להקפיד מאוד על מנהגי האבות!

מקורות:

ראה שו"ע סי' יא סעי' יד ובמשנה ברורה שם.