גירושין בבית דין פרטי

שאלה:

יש אפשרות לגט כשר למהדרין בבית דין לא של הרבנות (כמובן שיהיה אפשר אחר כך לאשר אותו ברבנות ) והיכן?

תשובה:

שלום רב,

משתמע ממך שהגיטין של הרבנות אינן מהודרות. ולא היא. בבתי הדין הרבניים עושים גיטין בכמות הרבה הרבה יותר גדולה מכל העולם. ומשום כך, הם בעלי ניסיון הרבה יותר מאחרים. (כמובן שלפעמים יש הבדלים בין הדיינים השונים).

לעצם שאלתך, אין היום אפשרות להתגרש בבית דין פרטי (כדוגמת בית הדין של הגר"נ קרליץ בב"ב) בלי להתגרש שוב בביה"ד הרבני. היום לא מאשרים גירושין בדיעבד שלא נעשו בבתי הדין הרבניים הרשמיים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ידידי, אלו השמצות ללא כל כיסוי.
    אבל שים לב למה אתה אומר. יש אדם ששואל האם ללכת לבי"ד פרטי או לרבני, כך שהכפיה אינה רלוונטית לחלוטין, שהרי בבי"ד פרטי אין כל אפשרות לכפיה כלל.