בחור שאמא שלו יהודיה ואבא שלו ערבי

שאלה:

האם גבר חצי מרוקאי חצי ערבי שאמא שלא היא מרוקאית יהודיה והאבא ערבי מוסלמי יכול להתחתן עם יהודיה ?

תשובה:

שלום רב,

בהחלט. יהדותו של אדם נקבעת לפי האמא. ומאחר שהאמא היא יהודיה, הבן גם הוא יהודי כשר לכל דבר, והוא יכול להתחתן עם יהודיה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. רבני בית הוראה
    לא הבנת את מה שהיא רשמה היא התכוונה אם הוא חי כיהודי או כמוסלמי
    סביר להניח שבגלל שאבא שלו ערבי הוא חי כמוסלמי לכן אסור לך להתחתן ואני מציע לך להתרחק ממנו אני יודע שכבר לא רלוונטי אחרי כארבע שנים מאז נרשמה המודע אבל שידע כל מי שיכנס.

  2. אני יהודיה משני הצדדים ושומרת שבת ושמה חצאיות
    הכרתי מישהו שאבא שלו ערבי ואמא יהודיה
    הוא שומר שבת שומר כשרות חובש כיפה ומתפלל בבית הכנסת
    עושים חגים על פי היהדות
    האם מותר לי להיות איתו על פי היהדות?להתחתן איתו בחופה כשרה?האם יש משהו שאוסר בקשר הזה?האם הילדים שלי גם יקראו יהודיים??