לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

‏האם נוזל לסיגריה אלקטרונית צריך הכשר

שאלה:

שלום רב. ערש״ק פרשת וארא תשע״ח
אני גר בלונדון ולאחרונה הפסקתי לעשן אחרי שנים רבות והתחלתי ‏להשתמש ב- סיגריה אלקטרונית ‏כרגע אין להשיג בלונדון נוזל לסיגריה אלקטרונית עם הכשר, שאלתי היא האם צריך הכשר לנוזל שהוא מגיע בטעם פירות או בטעם טבק עם תוספות של פירות או בפעם טבק בלבד
‏החומרים שהנוזל מכיל הוא כדי להלן
‏Nicotine
‏Artificial Flavorings
‏Natural Flavorings
‏Propylene Glycol
‏Vegetable Glycerin
‏הרבנים בלונדון עדיין אינם מומחים דיים ‏בשאלה האם זה צריך הכשר היות שזה דבר די חדש פה בלונדון ‏לציבור החרדי , העניין הוא שזה מאוד חשוב לדעת היות וזה פשוט מציל נפשות ע״י זה ‏שהרבה יותר קל להפסיק לעשן סיגריות רגילות,אם יש ‏את הסיגריה האלקטרונית , ‏מה שאני הבנתי שהרב זריצקי שליט״א ענה בתשובה לשאלה דומה ‏שקראתי באתר שלכם , שאין צורך בהכשר אך לא הבנתי האם זה דווקא לנוזל שנמכר בארץ או זה גם נוגע לנוזל שנמכר באנגליה או ‏בארצות הברית ‏שלא צריך הכשר כי כל החומרים הם בערך דומים בכל נוזל לסיגריה אלקטרונית. ‏אודה לכם מאוד אם תשלחו לי תשובה היות והרבה מהציבור החרדי פה בלונדון מתלבט בשאלה אם צריך הכשר. ‏אני התייעצתי עם הרב מיכאל שארפ מכדתיא והוא בדעה ‏שרק לפסח צריך יותר להקפיד ‏אך הוא אינו מומחה דיו בעניין הזה של ‏הנוזל לסיגריה אלקטרונית כמובן שהיתר הכללי הוא שאינו בר אכילה וגם בתענית אפשר לעשן אותו. ‏הייתי מאוד מעוניין בחוות דעת שלכם ‏במהירות האפשרית כי רק על ידי עישון הסיגריה אלקטרונית שהוא 95% יותר בריא מסיגריה הצלחתי להפסיק לעשן ורבים כמוני ורבים יותר ישוכנעו במשך הזמן שזה הדרך היחידה לאלו שלא יכולים להפסיק לחלוטין בלי עזרה כלשהי.
רב תודות ושבת שלום

תשובה:

שלום רב,

אין שום בעיה  כשרותית בכל העולם הן בפסח הן בכל השנה להשתמש בסיגריה אלקטרונית. כל חומרי הגלם כימיים. ( עם הרבה רעלים )

הרב יוסף זריצקי

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. ‏לכבוד הרב זריצקי שליט״א
    ‏תודה רבה על התשובה ועל המהירות שבו ניתנה.
    בברכת שבוע וחודש טוב עם הרבה בריאות ונחת
    אברהם אלטובסקי

  2. חשוב להדגיש!
    התשובה כאן לא מעודכנת, והרב זריצקי חזר בו.
    כמו"כ יש בזה דעות נוספות, ראיתי כאן
    https://taamu.co.il/dwqa-question/%d7%94%d7%90%d7%9d-%d7%a0%d7%95%d7%96%d7%9c-%d7%a1%d7%99%d7%92%d7%a8%d7%99%d7%94-%d7%90%d7%9c%d7%a7%d7%98%d7%a8%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%aa-%d7%98%d7%a2%d7%95%d7%9f-%d7%9b%d7%a9%d7%a8%d7%95%d7%aa/#answer-157611

    ראיתי גם כאן
    https://beinenu.com/sites/default/files/alonim/230_20_79.pdf
    כך גם דעת הגרב"צ מוצפי.
    וכן ראיתי תשובה של הרב ירון אשכנזי שמצריך כשרות
    https://www.hidabroot.org/article/1167531

  3. כבוד הרב שליט"א, בכל הכבוד הראוי, גליצרין זה לא כימיקל המופק ממינרלים אלא כימיקל המופק מן הצומח או מן החי. ובכללות, כימיקלים רבים מופקים מהצומח ומהחי. ספציפית לגבי גליצרין, הוא יכול להגיע משומן חזיר. יש מפעלים רבים סביב העולם שעוסקים בזה. ואת המתיקות של הגליצרין (הנקרא ע"י בעלי המקצוע "מים מתוקים") מרגישים היטב באיוד של הסיגריה האלקטרונית. האם למרות זאת ניתן לצרוך ללא כשרות?