עיקר וטפל כאשר נגמר העיקר ונשאר רק הטפל

שאלה:

שלום לכבוד הרב/נים.
אדם אוכל קרקר עם גבינה מברך מזונות ופוטר את הגבינה , טפל ועיקר , מברך על העיקר ופוטר את הטפל , במקרה שבו אכל את הקרקרים עם הגבינה ונגמרו לו הקרקרים ונשארה לו עוד רבע קופסא גבינה , האם צריך לברך עכשיו על הגבינה ?! או שימשיך לאכול כי הברכה של המזונות כבר פטרה את הגבינה ?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאתה מדבר על כמות גדולה מאוד של גבינה חשוב להדגיש: כאשר יש לאדם רצון לאכול את שני הדברים, הם לא טפלים אחד לשני, הגבינה טפלה רק כאשר עיקר כוונתך לקרקר, ואתה מטעים אותו עם גבינה, אבל אם יש לך רצון לאכול גבינה, כמו שיש לך רצון לאכול קרקר, יש לברך על שניהם [אני מדגיש זאת, כי אדם שאוכל עוד רבע קופסת גבינה בסוף, בדרך כלל זה אדם שהגבינה אינה טפלה אצלו]. ומכל מקום בהנחה ובמקרה שהגבינה טפלה, גם אם נשאר אחר כך ומסיימים אותה לבדה בלי העיקר, לא מברכים עליה.

מקורות:

משנה ברורה סי' קסח ס"ק מה – מו.