מרפסת על גג שכן

שאלה:

אני גר בקומה ג.
שכן מתחתי שהוא גר בקומה ב
בנה תוספת ומרשה לי להשתמש בגג שלו למרפסת.
האם עלי לבקש רשות גם מבעלי קומת הקרקע שמתחת לשכני ומתחת לגג

תשובה:

שלום וברכה,

בשאלתך ישנם שני שאלות של בקשת רשות. יש רשות להשתמש, ויש רשות לא לשלם. לגבי הרשות להשתמש, אינך צריך רשות גם לא מהדייר של הקומה מתחתיך. ומותר לך להשתמש בגג של השכן של קומה ב'. [שנחשב כחלוקת השותפים שכל אחד קיבל את גובה הקומה שלו].

לגבי רשות להפטר מתשלום, הדין כך: כשאתה משתמש על הרחבה קיימת של דייר מתחתיך, אתה חייב לשלם חצי מההוצאות שהוציא עבור היציקה של הגג שלו, שהיא רצפת המרפסת שלך. בנוסף לכך אתה צריך לשלם על העמודים של כל הדיירים שהרחיבו מתחתיך. ולכן אם רק הדייר של קומה ב' הרחיב אתה צריך לשלם רק לו על היציקה והעמודים, או רשות להפטר מתשלום. ואם יש דיירים מתחתיו שגם הרחיבו אתה צריך להשתתף עמהם בעמודים, או רשות להפטר מתשלום.