מסייע לדבר עבירה

שאלה:

האם באיסור מסייע לדבר עבירה יש הבדל אם חפץ העבירה שייך לבעל העבירה ואז יהיה מותר לתת לו. או בכל מצב אסור? לדוגמא להגיש לאדם אוכל לא כשר שהביא איתו מהבית ? בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה סיבה שיהיה מותר דבר כזה. אלא שבדרך כלל זה יחשב מסייע לדבר עבירה ולא לפני עיור, שכן בדרך כלל הוא יכול להסתדר בעצמו כיון שהוא השולט בחפץ. אבל שוב כאמרו זה ענין פרקטי מבחינה הלכתית אינני רואה סיבה להבדל בין הדברים.

יום נעים