חייבים לי כסף, מה עושים?

שאלה:

אשה אחת שעבדתי אצלה חייבת לי הרבה כסף כבר מלפני חודשיים והיא מתעלמת מה אני אעשה? מצד אחד אני לא מוחלת לה ומה שמגיע לי אני אקבל מצד שני אמרתי את זה לאבא שלי והוא אמר לי אז בשביל מה יש את כל דיני ממונות והולכים לבתי דין. מה אני אעשה?

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי האם ניגשת לבקש את הכסף בצורה מכובדת, שזה שלב ראשון שיש לעשות, יש אנשים ששוכחים ויש אנשים שדוחים [אף שיש בכך איסור של הלנת שכר שכיר], תנסי להזכיר לה ותראי מה מתקדם, אין שום סיבה לוותר על הכסף שמגיע לך. לפעמים האי נעימות לדבר באופן ישיר גורמת להרבה יותר צער ובלגן… אין צורך לרוץ לבתי הדין, לפעמים בטלפון קטן זה מסודר.

בהצלחה.