ברכה על מזוזה במרפסת

שאלה:

שלום רב
קבעתי מזוזות בביתי לפני כחודשיים לערך ונשאר לי לקבוע רק במרפסת.
האם אני צריך לברך על קביעת מזוזה או שהברכה על המזוזה בכניסה לבית הספיקה למרות שעברו כחודשיים…תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הברכה שעשית לפני חודשיים אינה מועילה כלום לעכשיו, אלא שלגבי עצם הברכה על קביעת מזוזה במרפסת יש שאלה. אם מדובר במרפסת פתוחה למשל, כיון שנחלקו הדעות באיזה צד קובעים את המזוזה יש לקבוע בלא ברכה. כמו כן, הדבר תלוי בגודלה של המרפסת ראה בענין זה כאן. כאשר מדובר במרפסת מקורה זה תלוי רק בשאלת הגודל של המרפסת, שכן כאשר היא גדולה יותר מ2 מטר על 2 מטר יש לקבוע בברכה לימין הנכנס למרפסת, וכשאינה בגודל הזה, יש לקבוע ללא ברכה לימין הנכנס מהמרפסת לבית ולא להיפך. ראה כאן.