אזכרה בשם האב הביולוגי או האב המאמץ

שאלה:

בקבורה של בן האם אפשר להגיד בן של שם אמא חורגת שגידלה את הילד מגיל שנתיים ולא אמא ביולוגית שהתכחשה לו

תשובה:

שלום וברכה

יש לומר את השם של האמא הביולוגית. יש נידון רחב מאוד לגבי כתיבת שם בגט, מה דינו של האב המאמץ, אם ניתן לכותבו במקום שם האב, ההכרעה למעשה שודאי לכתחילה אין לעשות כן, בדיעבד שהדבר נעשה יש שמכשירים את הגט, אבל בכל מקרה ברור שההורים הביולוגים שמם הוא זה שנקבע על שם הבן גם אם לא גידלו אותו.

אם רוצים כהכרת הטוב ובמקרה שאין בכך פגיעה בהורים הביולוגים, ניתן לכתוב על המצבה פלוני בן פלוני את השם הביולוגי ובשורה מתחת בסוגריים ניתן להוסיף [גדל מילדותו בבית פלוני ופלונית]

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.