נורמולוגיה בראי היהדות

שאלה:

שלום שמי === ואני מנסה להילקט להריון שני כשנה וחצי אני יודעת שהכל מהשם יתברך אבל גם אמרו לי שבגלל שיש לי ן בסוף זה חוסם האם כדאי לשנות את שמי לשירה?

תשובה:

כל הנורמולוגיה מהסוג הזה היא שטויות חסרות בסיס, אנשים שרוצים כסף אומרים כאלו שטויות בפנים רציניות ואנשים משלמים ומתייחסים לזה כאל אמת צרופה…

אמת שאינני יודע מה המשמעות של המילה =, שירה אני מבין הרבה יותר, אם תרצי תוכלי לשנות. אבל העיקר לזכור! כשבורא העולם מנסה אותנו במשהו, הוא ממתין לתפילות שלנו ולהתחזקות במצוות, לא יעלה על הדעת שמה שהוא רוצה מאיתנו זה שנשנה את השם… אם קצת נעמיק בדברים נבין את זה היטב. תרבי תפילות ובעזרת ה' תראו ישועות.

שנה וחצי זה בהחלט סביר ואין סיבה להכנס ללחץ מיותר, רק להרבות תפילות!

חז"ל אגב אמרו: "מפני מה היו אימותינו עקרות [את לא עקרה חלילה, אבל להמחיש], משום שהקדוש ברוך הוא מתאווה לתפילתם של צדיקים!