ביאור חטאי הקדמונים / תפילה אינה שבה ריקם

שאלה:

1. למה בתורה מסופר דברים שהם לשון הרע? אם זה כדי ללמד מה לא לעשות אז אפשר לכתוב שזה אסור וזה אסור בלי לפרט על האנשים שעשו את המעשה
2. התפללתי על אבא שלי כבר הרבה זמן שילמד תורה והוא לא לומד. מה לטובה בזה??

תשובה:

שלום וברכה

  1. אין לנו דרך לדעת את כל סודות התורה, בכל סיפור ובכל מעשה גנוזים דברים עצומים, מה שכן מאוד חשוב לדעת, כיצד ללמוד את חטאי הקדמונים, וזה נכון גם לגבי התורה וגם לגבי לימוד הנ"ך, ורבים טעו בזה. הגמרא הרי אומרת, כל האומר דוד חטא אינו אלא טועה, האומר ראובן חטא אינו אלא טועה וכו', ואת ההסבר לכך כתבנו כאן.
  2. חשוב לדעת שכל תפילה מועילה ומתקבלת, אלא שגם לאביך יש בחירה, אני מקווה שהתפילה תועיל לאביך, אבל חשוב שתדעי שהיא בכל מקרה לא חוזרת ריקם, ואם אינה מועילה בדרך שרצית, היא מונעת אותו מדבר אחר, ואם אינה מועילה לאביך היא תועיל לבעלך לעתיד או לבנייך, בכל מקרה רק תרויחי נתפילותיך.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. 1. אבל למשל מנשה חטא בברור ואדם הראשון וחוה חטאו בברור. כשיהיה תחיית המתים זה יהיה לשה"ר
    2. טוב. אבל אני לא חושבת שזה לא לטובה שאבא שלי ילך ללמוד ולא סתם יראה סרטים על המחשב כל היום

  2. בודאי שהיו חטאים, וזה השבתי שאינני יודע מה בחרה התורה לספר ומה לא ומדוע. רק הוספתי ענין חשוב זה.
    בודאי זה לא טוב שהוא לא לומד אלא רואה סרטים, הוא בעל בחירה ונתפלל שיתגבר. רק הוספתי שאין להתיאש מהתפילות כי הן לא שבות ריקם.