רטיבות בחדר מתחת מרפסת פתוחה

שאלה:

רטיבות בדירה מתחת למרפסת פתוחה.

הרטיבות החלה מאז סיום בנייתו של הבניין לפני כ-10 שנים, בשנה הראשונה הקבלן מרח חומר איטום על הרצפות במרפסת וסיליקון בצדדים והחליף פתח הניקוז,
כעבור שנתיים ועד היום הרטיבות חזרה (כנראה שפג החומר איטום.)
יצויין, כי השכן מלמעלה לא שינה את מבנה המרפסת והיא כמעט איננה בשימוש.
האם ניתן לתבוע הקבלן או שהאחריות מוטלת על השכן העליון/תחתון ?

תשובה:

שלום

הקבלן אינו אחראי לאיטום אחרי עשר שנים

מצד המנהג (תקנון סעיף 3) העליון מחויב בתיקון

במקום שאין מנהג (הכוונה שכל ענייני הבנין לא מנוהלים בדווקא על פי התקנון המצוי), ובמקרה שאין חשש שלאורך זמן יווצר נזק לבניין מחמת הרטיבות הזאת,  אי אפשר לחייב את העליון לשאת בהוצאות

בברכה

מקורות:

נתיבות קס"ד ס"ק א וב ופרח מטה אהרון ח"א קיב