האם יש צורך בגט לאחר נישואין אזרחיים

שאלה:

שלום רב!
לאחרונה הייתי בקשר טלפוני עם אישה שהתחתנה בנישואים אזרחיים והתגרשה דרך עו"ד מעולם לא עברו דרך הרבנות,הם הביאו איזה עיתונאי שיחתן אותם.
ורציתי לדעת אם היא נחשבת אשת איש?האם אני צריך להתרחק ממנה?
*גילוי נאות עשיתי את השאילתא הזו באתר אחר והם ענו לי שלרוב דעת הפוסקים הנישואין שלהם לא תופסים,הסיבה שאני שואל את זה שוב מכיוון שאני מפחד ליפול עם אשת איש ולכן הייתי רוצה לשמוע חיזוק לדעה או לחילופין משהוא אחר,מה עליי לעשות?
עמכם הסליחה אם הטרדתי!

תשובה:

שלום רב

חס ושלום אתה לא מטריד בשביל זה אנחנו כאן!

אכן ברור שלדעת רוב הפוסקים אין בנישואין אזרחיים משץמש ואינה זקוקה לגט כלל. אולם מאז שכבר היה פולמוס בנושא הזה לפני שבעים שנה ויותר. בתי הדין נוהגים להצריך אותה גט אם זה אפשרי בנקל. והסיבה לכך היא שאכן אין זה נחשב לנישואין אבל מאחר שאיסור רשת איש זה כ"כ חמור, מעדיפים שאם ישנה אפשרות שתקבל ממנו גט זה ודאי עדיף.

בהצלחה