ניכוי הוצאות מדמי מעשר

שאלה:

בעלי ואני עצמאים. היתה תקופה שהיו לנו המון חובות והרב אמר שאין צורך להפריש מעשר. ואחכ, ככשאלנו שוב, אמר להפריש ולהשתמש למוסדות לימוד וכו.
השנה, החלטתי להפריש מעשר.
פרנסתי התבססה, אך בקושי מכסה את החודש של משפחתינו הברוכה בלע"ר
אנחנו עדיין בחובות מהעסק הקודם
בעלי רק מושקע במעל 100000 שח בעסק החדש שלו.
שאלתי:
האם אפשר לנכות את ההשקעה של בעלי מההכנסות שלי בחישוב מעשר.
כלומר, שיש לי למשל זכות של מאה אלף שח ורק אח"כ לשלם מעשר?
זה לא נח לי
השאלה מה הדין?

תשובה:

שלום רב

אין כל אפשרות לנכות השקעה בעסק מכספי מעשר, זה בעצם רכוש שהוא קנה. רק הוצאות מתכלות, כמו דמי נסיעות שכר מטפלת במעון [במידה והילד נשלח שם רק מחמת שהאמא יוצאת לעבוד] ניתן לנכות מדמי מעשר, אבל מה שאדם רוכש שותפות בחנות וכדומה, זה נשאר ברשותו ואין כאן כל הוצאה, ולא ניתן לנכות. על עצם החיוב להפריש מעשר במצבכם תתייעצו שוב באופן מדוקדק עם הרב, אבל ניכוי ההוצאה הנ"ל אינו רלוונטי.

בהצלחה רבה והרבה שפע!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני שואלת השאלה לעיל.
    ההוצאות בעסק אינן רכוש, אלא הוצאות פיתוח- תשלום לעורכי דין, פרסום והדפסת חמרי פרסום, שכירות משרד ועוד.
    האם ניתן לחשב את הרווחים רק אחרי שנחשב את התשלומים הנל , ואז לשלם מעשר?