כניסה בנעליים בתוך ארון הקודש

שאלה:

בס"ד
אני מסייע מעת לעת בסידור סיפרי התורה בתוך ההיכל בבית כנסת ספרדי. להכין לשבת, לר"ח וכו', גם כדי שבעלי הספרים שתרמו לא ייפגעו ויהיה סבב סביר בין כולם בבחינת להרבות שלום.
היום נדרשתי להוריד ספר ממדף עליון וגבוה במיוחד מתוך ארון ההיכל , אלא שבלי שימת לב מאחר והספר היה כבד ונתקע , עליתי לחלץ אותו עם נעליים, תוך עליה פיזית על מדפי שאר הספרים. בדיעבד אם הייתי עולה עם גרביים הייתי מחליק יחד עם הספר.
האם פעלתי כשורה? האם אני צריך כפרה שדרכתי על מדפי הספרים עם נעליים?

תשובה:

שלום וברכה,

אינני רואה היתר לעלות לא עם נעליים ולא עם גרביים, אם הארון כל כך גדול יש להביא כסא או סולם ולעמוד בצורה מכובדת בחוץ וכך להוציא את ספר התורה. ארון הקודש הוא תשמיש קדושה שאסור לנהוג בו בזיון.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בס"ד
    בלתי אפשרי היה להוציא את ספר התורה התקוע עם סולם, ולעמוד מבחוץ.
    ישנו מרחק ועומק משמעותי כדי להגיע אליו.
    מדובר בארון קודש ענק וגבוה. מבחינה טכנית משקלו של הספר היה מפיל אותי יחד עם הסולם.
    כל טוב