אזכרה 11 חודש

שאלה:

לכבוד הרב,
רציתי לדעת,מי עושה הזכרה של אחד עשרה חודשים,כאשר אנחנו באבל של אבא?
כאשר חברה קדישה,נתן לנו דף היה כתוב,שבע,חודש ו שנה,ולא כתוב אחד עשרה חודשים,אבל אני יודעת שיש אנשים ש עושים
תודה רבה על תשובתך ב הקדם
תשובה:

שלום וברכה

אכן נכון, עיקר הנושא של האזכרה הוא בסוף השנה ולא ב11 חודש, ב11 חודש הוא יום הפסקת הקדיש [למנהג הספרדים אחרי שבוע חוזרים לומר קדיש] ולא ברור מה המקור לעשות אז אזכרה, אבל רבים מהספרדים נהגו כך לעשות בעיקר יהודי מרוקו, אבל בשום אופן לא במקום סוף השנה, לכן אם קשה לכנס את האנשים פעמיים תעשו זאת בסוף השנה, שזה דבר בעל מקורות קדומים ולא ב11 חודש.