לעקוף את המתווך ולשם רק לעובד

שאלה:

שלום וברכה.
יש יהודי שפרנסתו בזה שהוא מארגן נשים לבתים שצריכים נקיון. הוא מקבל מבעל הבית 50 ש״ח לשעה ומשלם לאשה שמנקה מתוכם 36 ש״ח. יש בעל הבית אחד שרוצה לסכם עם אשה שמנקה אצלו ישירות שהיא תקבל 50 ש״ח בלי תיווך של האיש הנ״ל.
שאלה: האם יש בהסכם כזה בעיה הלכתית?
תודה

תשובה:

שלום רב,

אני מבין שמדובר באשה שהביא המתווך, ועתה רוצה לשכור ישירות את האשה בלי מתווך.

אם נשכרה לתקופה, [שפירשו את אורך התקופה, או שנהוג שכך היא זמן התקופה] ובתוך תקופת השכירות רוצה המעסיק לשלם רק לעובד, אין המעסיק יכול לעקוף את המתווך ולשלם רק לעובד. אבל אחר תקופת השכירות יכול לחדש הסכם עם העובד מבלי לשלם למתווך.

אם לא נשכר לתקפוה מסוימת, והותנה שכל זמן שיעבוד יקבל המתווך דמי תיווך, אין המעסיק יכול לעקוף את המתווך כלל.

בהצלחה.