נט בר נט בבישול דבר חריף

שאלה:

שלום
רציתי לשאול בדין נט בר נט בדבר חריף.
השו"ע ביו"ד צו,א מתיר סכין מקונח שאינו בן יומו לחתוך בו דבר חריף ולאוכלו עם חלב.
מקור הדין זה הגמ' בחולין קיא ושם רש"י מסביר שני סיבות לאסור את הסכין שחתך בו צנון- משום שמנונית על הסכין, ומשום דוחקא דסכינא ודבר חריף.
אני שואל אליבא דשו"ע האם כאשר אין דוחקא דסכינא יהיה מותר אפילו בבן יומו. כלומר האם מותר לבשל דבר חריף בסיר בשרי בן יומו כדי לאוכלו עם חלב? (כמובן כל השאלה היא אליבא דהשו"ע והסוברים בדעתו שמותר לגרום נ"ט בר נ"ט לכתחילה)
אשמח למקורות
תודה מנחם.

תשובה:

לא. הנושא של דבר חריף הוא או בדוחקא או בבישול ואין הבדל ביניהם, פשוט התחדש שדוחקא בדבר חריף פועל כמו בישול, אבל בבישול ודאי אסור.

ואגב דעתו של השו"ע בענין זה אינה ברורה, וכידוע סתר משנתו ובבן איש חי פרשת קרח כתב שאין להתיר אלא במקום הפסד.