מעשר כספים

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
האם יש איסור לתת מעשר [כספים] לאדם אחד כי ראיתי שבאתר פורסם משהוא על איזה אדם שכתוב בגמרא שגרם שיהיה רעב או בצורת בגלל שנתן את כל המעשר שלו לכהן אחד
ועוד שאלה אם בצבא יש פקקים כאלה ששמים אותם בתוך חלקי מתכת עם חורים שאמורים להבריג שם כדי שצבע לא יכנס בזמן שצובעים ,ולקחתי חלק מהם ושמתי בכיס כי היו הרבה כאלה שאמרו לי להוציא ושכחתי את זה בכיס ומי שנמצא בתוך האיזור של הצבע לא יודע מזה,וגם כנראה לא שם כי יש שם בערך 100 כאלה בכל קופסא ולא כל כך מקפידים וכנראה זה מפוזר באחד מהמגירות בבית ואני מניח שלא מקפידים על זה וזה לא היה בכוונה אפשר להגיד שזה גזל? ואני צריך לחפש אותם ולהחזיר להם את זה?

ועוד שאלה האם מותר לתת מעשר שהצטבר במקרה שזה קשה במכה לתת אותו [הכוונה במעשר כספים] למספר ימים?

ועוד שאלה מה ההבדל בין לתת מעשר לאברך שצריך אותו לבין לתת לכולל כי שאלתי באתר למה עדיף לתת ונענתי שעדיף יותר לתת לכולל כדי לחסוך טרחה לראשי הכולל מצד שאלתי דיין אחד ואמר לי שיותר עדיף להביא לאברך ואני קצת מסובך בנושא למי כדאי לתת

תשובה:

שלום וברכה

בזמנינו אין איסור לתת מעשרות לאדם אחד, יש ציבור ענק והרבה מאוד הכנסות מהרבה מאוד כיוונים בארץ ובחו"ל, ואין כל משמעות לחלוקה שלך.

אם תוכל למצוא מה שלקחת בלי רשות, תחפש ותחזיר, דין פרוטה כדין מאה.

אמרתי לך את דעתי ואומר שוב: אם אתה מכיר אדם עני שבאמת מתקשה, אתה יכול לתת לו ישירות ולא לכולל, אבל כאשר מדובר באברכים סטנדרטים ששורדים את החודש, נראה לי שלתת לכולל עצמו זו צדקה גדולה יותר, היא גם מתחלקת בין כלל האברכים, אבל אין הבדל גדול ומה שתעשה זה טוב.