יחסי אישות כשאר יש לאישה כאבים

שאלה:

אשה בגיל בלות לא מעוניינת יותר בקיום יחסי אישות גם בגלל כאב וגם בגלל חוסר רצון. האם במקרה כזה מותר לבעלה להוציא זרע דרך איברים כלומר על גוף האשה באיזור של אותו מקום? זו האפשרות היחידה על פי רוב.

תשובה:

שלום רב,

זה בעיה רצינית. ראה סי' כג מחלוקת השו"ע והרמ"א. לדעת הרמ"א בסיטואציה כזו יהיה מותר באקראי וראה גם בשו"ת אגרות משה אבה"ע ח"א סי' סג. אבל ודאי שאם יש אפשרות אחרת, זה עדיף, אני מניח שרופא יוכל לייעץ טוב יותר.