הנאה מחילול שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
1.האם מותר להשתמש בכלים שביום שבת שטפו אותם עם ספוג ששימוש בו גורם לסחיטה ביום שבת עצמו?

2.האם במוצאי שבת חייב ללכלך אותם ולשטוף אותם שוב כדי להשתמש בהם?

3.ומה הדין לגבי בגדים שבשבת קיפלו אותם כי הבנתי שאסור לקפל בגדים בשבת

תשובה:

שלום וברכה

כיון שלא אתה עשית את המלאכה בעצמך, מותר לך במוצאי שבת ליהנות ממנה לאחר שעבר הזמן של בכדי שיעשו, כלומר שכבר יש מספיק זמן שניתן היה לעשות זאת במוצאי שבת.

[ראה משנה ברורה בתחילת ס' שיח, שגם באדם חילוני יש להמתין בכדי שיעשו ולא רק בגוי].

בשורות טובות.