מתנה לאבל

שאלה:

שלום. אח של חברה שלי נפטר וכרגע היא יושבת שבעה. האם זו בעיה להביא לה תמונה שלנו ומכתב עם שוקולדים ודברים שיעודדו אותה,או שזה לא מכבד?
אשמח לתשובה

תשובה:

שלום וברכה

לא מביאים מתנה לאבל, זה נחשב כמו דרישת שלום שאסורה באבלות [אפילו משלוח מנות בפורים לא נותנים לאבל, כמבואר בשו"ע בסי' תרצו סעי' ו]. הכי חשוב זה לשבת איתה ולשמוע אותה ולהצטער איתה, ההשתתפות זה מה שחשוב לה.

שיהיו בשורות טובות ולא ישמע שוד ושבר בגבולנו!