הפרדת חלקי משחק מקרטון בשבת

שאלה:

שלום, האם מותר להפריד חלקי משחק מקרטון שטוח בשבת? (החלקים מחוברים חיבור רפוי ומתנתקים על ידי מגע חלש)

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין ממך שמדובר במשחק חדש שצריך לנתק את חלקיו כדי שניתן יהיה לשחק בו. הדבר אסור לחלוטין משתי סיבות: האחת איסור קורע [הנושא של חיבור רופף וכו' הוא כאשר שני דברים נפרדים חוברו באופן רופף, כאן פשוט זה לא נחתך לכתחילה עד הסוף, וזה חיבור של ממש שיש בו איסור קורע]. השנית, יש בזה איסור של מכה בפטיש, כיון שכך הוא גמר עשיית הכלי – המשחק.

שבוע טוב ומבורך.