גזל

שאלה:

היי
היתה לי הפסקת חשמל וחשבתי שקפץ שאלטר בלוח חשמל משותף אז הורדתי והעילתי את כול השאלטרים השאלה אם בזמן הזה שכיבתי לשכנים את החשמל עשיתי גזל כי להדליק מכשיר חשמלי יקר יותר מאשר להשאיר אותו דלוק ואני גרמתי להם להדליק שוב וכן זה יכול להרוס את מכשירי החשמל שמכבים ומדליקים האם יש לי גזל כלשהו לשכנים

תשובה:

שלום,

נכון שהפעלת מכשיר חשמלי לוקח חשמל יותר מאשר אילו היה נשאר פועל, אך אין זה נחשב שגזל, שנחשב דבר מועט שלא מקפידים עליו.

כל עוד שאינך יודע שנהרס מכשיר חשמלי לאחד השכנים, אינך צריך לחשוש שמא הזקת לשכן, כיון שהנזק כסוג כזה אינו שכיח כלל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שנט, ס"א.