האם נטילת ידיים של לחם מועילה לבוקר?

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
אם בן אדם התעורר בבוקר ולא עשה נטילה,או שעשה והוא בספק אם הוא יצא ידי חובה כי אולי חיכך את הידיים אחת בשניה באמצע הנטילה
ועשה נטילה אחרי זמן מסויים כשהידיים התייבשו נטילה שעושים לפני שאוכלים לחם [שלוש פעם על כל יד ולא לסירוגין]
האם יצא ידי חובת נטילת ידיים של בוקר ומותר לו לאכול או שהוא צריך לייבש את הידיים לעשות נטילת ידיים לסירוגין ואז נטילת ידיים שעושים לפני שאוכלים לחם?

תשובה:

שלום וברכה

הוא יצא ידי חובה בנטילה זו. הסירוגין אינו מעכב כמבואר בביאור הלכה בתחילת סי' ד' לגבי אדם שיכול ליטול רק יד אחת.

בהצלחה.