איך להכשיר מצקת ?

שאלה:

שלום ,
יש לנו מצקת חלבת ,
שבטעות חילקו איתה מרק בשרי ,
יש אפשרות להכשיר אותה ויהיה אפשר להשתמש איתה שוב לחלבי?
יש לה גם חלק פלסטיק בקצה….
איך מכשירים אותו ?

תשובה:

שלום וברכה

מצקת כזו צריכה הגעלה.

מנקים אותה היטב, ולאחר שהיא כבר 24 שעות ללא שימוש עושים הגעלה. לוקחים סיר גדול שגם הוא 24 שעות ללא הגעלה, ממלאים אותו מים ומרתיחים, וכשהם מבעבעים והאש עדיין דולקת, מכניסין את המצקת עשר שניות [כל עוד המים עוד מבעבעים ולא התקררו מקרירותה], מוציאים ורוחצים במי ברז. במקרה שאינה נכנסת כולה בבת אחת בסיר, ניתן להגעיל לחצאין, תחילה את החלק התחתון ואחר כך העליון או להיפך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כן, אלא שלכתחילה אם אפשר עדיף לא כך.
    כמו כן, אנחנו באופן עקרוני לא מגעילים כלים בני יומם, כי אז צריך לוודא בוודאות שיש במים פי שישים כנגד המצקת.