נקיון החצר והמרפסת בשבת

שאלה:

לכאו' הי' נראה לאסור לכבד בשבת חצר מאחורי הבתים אפי' אם הוא מרוצף, שהרי בזה א"א לומר דכל בתי העיר מרוצפים, דהרי מיירי בחצר בחוץ, וכיון דיש כמה וכמה בתים שחצירותיהם אינם מרוצפים, לכן אסור לכבד חצרו אפי' אם שלו מרוצף. ויל"ע מה הדין במרפסת שבקומת קרקע שהיא מרוצפת, האם זה נחשב לחצר ואסור לכבד החצר, או דאסור.
תודה רבה
שמחה בונם

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע מה מבדיל בין חצר למרפסת, אלא אם כן זה מוגבה מעל הקרקע שאז ודאי היא מרפסת ולא חצר ומותר לכבד אותה בשבת בלי ספק. על עיקר דין זה ראה שמירת שבת כהלכתה פרק כג סעי' ב.