כשרות קוקה קולה מרמאלה

שאלה:

קוקה קולה שמיוצר ברמאלה עם כיתוב בערבית ללא הכשר של הרב לנדא , האם מותר לשתות אותו ? שמעתי שיש אומרים שמותר בכל העולם לשתות קוקה קולה !?

תשובה:

שלום רב

אין צורך בכשרות על קוקה קולה בכל העולם.

בהצלחה

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מחילה, תשובה מאתר כושרות:
    קוקה-קולה אינה כשרה אא"כ כתוב עליו שהוא כשר.

    התמצית נעשה באטלנתה שבארה"ב, ולשם נוסע הרב לנדאו כדי להשגיח על היצור.
    אח"כ מעבירים את התמצית לאירלנד כדי לעבד את התמצית ושם ישנם חומרים לא כשרים שמשתמשים ליצור התמצית הסופית, אבל להכשר של הרב לנדאו עושים בדרך אחרת ובהשגחה.
    אח"כ מביאים אותו לארץ ומערבבים אותו עם מים ושמים בבקבוקים.

    אני חוזר- קוקה-קולה אינה כשרה בכל העולם כפי לאנשים רגילים לומר.

    יש גם קוקה-קולה כשרה שהכשר הo-u בארה"ב.

    התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ