כף בשרית חמה לתוך צלחת חלבית קרה

שאלה:

שלום רב,
כף ששימשה להגשת מרק בשרי רותח מכלי ראשון, נזרקה לכיור ונפלה לתוך צלחת פורצלן עם שאריות דייסה חלבית במצב קר. לפני כן נשפכו על הצלחת הרבה מים קרים מהברז והצלחת מלאה מים עם שאריות דייסה חלבית.
גם היה שימוש במוט בלנדר לטחון את אותו המרק הבשרי בסיר הרותח. גם המוט הוכנס לכיור ולא ידוע אם נגע או לא בצלחת פורצלן.
מה דין הכף, המטחנה, והצלחת פורצלן ? תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שהכף כבר לא היתה בחום שהיד סולדת בו, ובכל מקרה לדבריך נגעה במים לפני שנגעה בכלי, למעשה יש להתיר את כל הכלים. הבעיה היא שכך בכלל לא ראוי להשתמש בכיור!! מי שיש לו כיור אחד בבית, יזהר לא להכניס לתוכו כלים בשריים וחלביים יחד גם אם הם קרים, זה גורם לכל המכשולים במטבח! אלא אם יש שם חלבי ירחץ את הכלים [במים קרים כמובן, אין היתר להשתמש בכיור כזה במים חמים], ורק אחר כך כשהכיור נקי לחלוטין יכניס את הכלים הבשריים.

בהצלחה