טבילת טוסטר חשמלי

שאלה:

האם מותר להשתמש בטוסטר חשמלי תוצרת חוץ לארץ, ללא טבילה על ידי הנחת נייר אפיה, כך שאין מגע בין המכשיר ללחם עצמו?
האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

תשובה:

שלום וברכה

אין היתר, ראשית הנייר אפייה סופג, מלבד זאת הכלי מיועד לשימוש במגע ישיר ובסוף יבוא לידי כשול. מי שחושש להטביל מוצרי חשמל שמא יפגמו, יכול לקלקל בהם משהו משעותי ולתקן על ידי יהודי [פירוק בגופי חימום וכדומה], וכך נחשב שנגמרה מלאכתו על ידי יהודי ומותר. ראה בענין זה הרבה מאוד תשובות כאן באתר.