שוכר שהחמיר את הנזק שהיה מקודם

שאלה:

שלום רב
אני שוכרת דירה באחת הדלתות היה חתיכה קרועה בטפט של הדלתות שהיה לפני שהגענו לדירה. הבן שלי קרע חלק נכבד מהדלת מהחלק שהיה קרוע השאלה אם אני צריכה לשלם על הנזק של הדלת כי אם לא היה קרע בטפט הילד לא היה מצליח לקרוע אותו ולהזיק לו
אודה לתשובה

תשובה:

שלום וברכה,

הקרע בטפט אינו פוטר את השוכר מהנזק שנעשה, כיון שראה השוכר את הקרע, והיה יכול למנוע את המשך הנזק.

השוכר חייב לתקן רק את התוספת הנזק שנעשה אצלו. ועל החלק הנזק שהיה מקודם חייב השכיר. על כן התיקון יעשה [בערך] שהשוכר יתן שלושת רבעי נזק, ורבע נוסף ישלם המשכיר.

בהצלחה.