ריבית בין בני משפחה

שאלה:

לעיתים יוצא שבן בני משפחה יש לכאורה עניין ריבית.לדוגמא אב מבקש מביתו לקנות לו משהו ב180 שח ומחזיר 200 שח ואומר ש״זה בסדר״ וכולי .האם זה מותר? בין איזה בני משפחה? עד כמה? גם בן אב הכלה לחתנו?

תשובה:

שלום וברכה,

חכמים אסרו ריבית גם בתוך בני המשפחה, למרות שנתינת הריבית היא מתנה גמורה ולא מחמת ההלוואה. טעם האיסור, כדי שלא יתרגלו בני האדם להלוות בריבית, שאם יטעמו טעם ריבית יגררו אחריה.

בכל סוגי הקרובים חל האיסור ריבית.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סימן קס סעיף ח.